Moov

Moov

Vergrootglas op je telefoon

VOOR

  • Gemakkelijke interface
  • Breidt functionaliteit uit

TEGEN

  • Even wennen

Excellent
9

Je telefoon volgooien met handige applicaties is leuk maar maakt de zaken onoverzichtelijk. Met Moov zoek je naar bestanden, programma's, contacten en meer. De gratis applicatie integreert met het besturingssysteem, waardoor je meteen resultaat ziet. Toets bijvoorbeeld de letter 'f' in op je mobiele kompaan en je krijgt van Moov suggesties als 'Facebook starten'? 'Fiona bellen'? 'Frans leren'?

Moov ligt als een sluier over het reeds complete besturingssysteem heen. Tijdens het uitvoeren van taken of programma's krijg je dan ook geregeld de vraag: "uitvoeren met...". Je kiest hier bijvoorbeeld "uitvoeren met Google Search (zoek op internet)" maar kunt nu ook de (zoek)actie uitvoeren met Moov.

Ondanks de fijne zoekfuncties is Moov nogal aanwezig op je telefoon. Bij programma's die reageren op het toetsenbord van je toestel krijg je dus de vraag of Moov zich ermee mag bemoeien. Moov zoekt namelijk naar alles op je toestel dat begint met de letter die je invoert. Mag dat, dan installeer je Moov, vind je het vervelend dan laat je deze 'uitbreiding' liever liggen.

Met Moov breidt je de functionaliteit van het Android-besturingssysteem uit. Ben je een chaoot dan biedt het vast uitkomst dankzij de multifunctionele zoekfunctie (naar bestanden, namen, wikipedia-artikelen).

Beoordelingen about Moov